Hoeveel vermogen moet mijn cv-ketel hebben?

hoeveel vermogen moet mijn cv-ketel hebben

Bij het kopen van een nieuwe cv-ketel zijn twee aspecten heel belangrijk waar je op moet letten. Wat moet de CW-waarde zijn en hoeveel vermogen moet de ketel kunnen leveren? In dit artikel gaan we in op het vermogen van de ketel.

Het is belangrijk om stil te staan bij het kiezen van het juiste vermogen van je nieuwe cv-ketel. Kies je een ketel met een te klein vermogen dan zal je huis in strenge winters niet warm krijgen of, in het geval van een combiketel, stroomt er mogelijk een teleurstellende hoeveelheid warmwater uit je douche of badkraan.

Let op: bij cv-ketels geldt niet "groter is beter"! Kies niet al te veel vermogen, want dit werkt tegen je. Lees hier meer over in het artikel over het vermogensdilemma bij een cv-ketel.

In de kieswijzer cv-ketels kopen zal je stap voor stap geholpen worden de juiste ketel te selecteren waarbij het bepalen van het vermogen er een van is.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen