Nieuws

Nefit introduceert nieuwe ketel serie, de 9000i

nefit 9000i solo cv-ketel

Nefit heeft drie tal nieuwe ketel geïntroduceerd. Ze luisteren naar de naam 9000i. De ketels zien er erg strak en "design" uit mede door hun glazen voorkant in wit of zwart. Uit de folder en website wordt het niet goed duidelijk maar het betreffen solo ketels en zijn dus alleen maar te gebruiken om je huis te verwarmen. Wanneer je een losse boiler koopt kan hij zorgen voor warm water. De ketel is verkrijgbaar in drie basis uitvoeringen met vermogens van 24, 35 en 50 kW met de modelnummers 9000i HR25, 9000i HR35 en 9000i HR50. In de ketel kan optioneel een expansievat gemonteerd worden. Maar die luxe heeft wel zijn prijs omdat hiermee de diepte van de ketel, ook als je een los expansievat gebruikt, flink meer wordt dan de gangbare cv-ketels.

Net zoals alle ketels van Nefit wordt Opentherm niet standaard ondersteund. Maar voor vijf tientjes kan je in de ketel een OpenTherm module plaatsen en dan kan je iedere OpenTherm thermostaat aansluiten. Liefst ziet Nefit dat je hun eigen thermostaat aanschaft zoals de Nefit Easy. Schaf je de Easy aan dan is bediening ook mogelijk vanaf je smartphone. De fabrikant brengt onder andere de stille werking onder de aandacht maar als we naar specificaties kijken zien we hele normale waarden en valt deze zeker niet op doordat hij nog stiller is dan andere moderne ketels. Het enige echt opvallende detail is dat de bediening "op" de ketel via een aanraakscherm plaatsvindt. We geven toe, strak ziet hij er wel uit. Dat geldt ook voor je portemonnee als je deze ketel koopt want bol zal die niet meer staan, deze ketel valt namelijk met zijn prijs in het topsegment.

CV ketel fabrikanten bieden modellen aan met A-label pompen

Door Europese regelgeving die verplicht cv-ketels vanaf september 2015 te verkopen met een A-label pomp hebben alle fabrikanten van cv-ketels, op een enkel model na, hun cv ketels hierop aangepast. Sommige fabrikanten grepen het moment aan om afscheid te nemen van bepaalde modellen, maar bij voor de meeste modellen is een "A versie" van de cv-ketel gemaakt. Dat is dus een model waarin een A-label pomp in zit. Dit zien we vaak terug in de naamgeving van de modellen. Zo heet de "Intergas Kombi Kompakt HRE 24/18" vanaf nu "Kombi Kompakt HRE 24/18 A". Nefit plaatst een "II" in het typenummer, zo heet de "Topline AquaPower HRC25 CW4" nu "Topline AquaPower II HRC25 CW4". Sommige fabrikanten pakken het pragmatisch op, ze zetten in het bestaande model een A-label pomp maar veranderen de naam niet.

vaillant aanbieding 140 jaar

Vaillant trakteert

Vaillant viert een feestje. Het bedrijf bestaat 140 jaar. Wanneer je een Vaillant ecoTec Plus hr-ketel koopt krijg je een cadeau. Vaillant geeft vijf jaar gratis garantie. Doen ze er ook nog een Vaillant calorMATIC thermostaat bij. Ook gratis. Het lijkt wel feest.

Remeha geeft tot 150 euro korting

Bij Remeha loopt een kortingsactie van 1 oktober 2014 tot 31 januari 2015. De voorwaarden voor deze korting zijn wel strak. Dat je een cv-ketel van Remeha moet kopen en dan kan kiezen uit de Avanta, Tzerra of Calenta (m.u.v. CW3) dat lijkt ons meer dan redelijk. Dat je ook een iSense kamerthermostaat er bij moet kopen is al zo-zo maar dat je de korting alleen maar krijgt als je de cv-ketel laat installeren door een erkend installateur legt toch beperkingen op. Maar goed, het is Remeha die het spel verzint en zo zijn de regels. We hebben de spelregels nog eens goed gelezen en wat blijkt? Ook als je geen iSense thermostaat koopt krijg je korting. Op de Avanta 75 euro, Tzerra (plus) 100 euro, Calenta (125 euro). Koop je de ketel gelijk met de iSense thermostaat dan zijn de kortingen respectievelijk: 100, 125 en 150 euro.

nefit logo

Tot 350 euro korting bij Nefit

Nefit heeft tot 31 maart 2015 een kortingsactie waarbij je tot 350 euro korting kan krijgen. In de actie doen mee: Nefit TrendLine HR ketel (100 euro), TrendLine + Easy slimme thermostaat (150 euro), TrendLine + SolarLine zonneboiler (250 euro) of TrendLine + warmtepomp (350 euro).

Consumentenbond: Atag E325EC beste uit de test

De consumentengids van november 2014 verkiest de Atag E325EC als cv-ketel "beste uit de test". Dit predicaat kreeg Atag mede doordat deze ketel zo zuinig is. Dat is gerealiseerd door gebruik te maken van een extra warmtewisselaar die energie (warmte) aan de rookgassen weet te onttrekken.

Nefit verlengt tijdelijk garantie tot 12 jaar

Nefit verlengt tijdelijk garantie op haar Nefit TopLine HR-ketel naar 12 jaar, op alle onderdelen. Koop je nu zo'n ketel dan zit je tot 2023 met een kosteloze garantie.

De gratis garantie-actie geldt voor alle Nefit toestellen van de TopLine-serie: Compact HRC, AquaPower HRC, AquaPower Plus HRC en TopLine HR (Single) met uitzondering van de grote vermogens (HR 70 en HR 100).

Maar, en dat is logisch, het uurloon voor de reparatie moet je gewoon betalen, alleen de onderdelen zijn gratis.

Let op: niet iedere Nefit dealer doet wellicht mee aan deze actie, dat is een besluit wat de betreffende dealer neemt. Vraag dus vooraf bij de dealer of hij meedoet met deze actie.

Bosch verlengt tijdelijk garantie tot 125 maanden

Vanwege het feit dat Bosch 125 jaar bestaat verlengt Bosch op een aantal modellen cv-ketels haar garantie tot 125 maanden. Het betreft de ketels waarbij in de modelnaam HRC-II of HRS-II voorkomt. De Bosch Compact cv-ketels zijn van deze actie dus uitgesloten.

Itho Daalderop introduceert nieuwe cv-ketel met hoogste jaartaprendement

Itho Daalderop introduceert in september een nieuwe cv-ketel, de "Base cube". Van deze cv-ketel vallen twee dingen op, hij heeft geen driewegklep die normaal gesproken gebruikt wordt voor het schakelen tussen de cv-en warmwater stand. Hiermee wordt de ketel een onderdeel "eenvoudiger" wat zich uit in een minder storing. Daarnaast heeft deze ketel op het moment van introductie het hoogste warmwater taprendement van wel 97,7% wat enorm hoog is in vergelijking met andere combiketels die een rendement haalden met waarden van gemiddeld zo'n 80-85%.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­