Wat is het verschil tussen een solo en combiketel?

bad kinderen en moeder

Een solo cv-ketel is een toestel wat alleen maar je huis kan verwarmen. Vandaar de naam: solo, hij kan maar één ding en dat is je huis verwarmen. Een combiketel is een combinatie van een solo cv-ketel en een geiser.

Vroeger, voordat cv-ketels populair waren, had vrijwel iedereen een geiser (ook wel doorstroomtoestel genoemd), meestal in de keuken hangen. Dat is een apparaat wat warm water kan leveren voor keuken en/of douche. De combiketel combineert die twee apparaten in één. Hij verwarmt het huis, vandaar de naam centrale verwarmingsketel, en hij levert warm water, vandaar de naam "combi" ketel.

Maar, dit betekent niet dat als je een cv-ketel wilt hebben die ook warm water kan leveren je altijd een combiketel moet kopen. Een solo ketel in combinatie met een cv-ketel gestookte boiler is ook mogelijk. We hebben een koophulp voor cv-ketels gemaakt die je op basis van antwoorden op simpele vragen, stap voor stap begeleid om de juiste ketel te selecteren. De eerste stap gaat over de keuze van een solo of combiketel.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­