Legenda

In overzichten die je aantreft op deze site worden termen of afkortingen gebruikt. Hieronder een verklaring voor die termen en afkortingen.

termverklaring
50/30 bedrijfeen voorkeursinstelling van de cv-ketel. De aanvoertemperatuur naar radiatoren is 50°C en de retour temperatuur is 30°C. Deze instelling levert het hoogste rendement en moet normaal gesproken boven 80/60 bedrijf gekozen worden. Mocht de temperatuur in huis in een strenge winter te laag blijven kan de watertemperatuur, tijdelijk verhoogd worden richting 80/60.
solo/combisolo: cv-ketel die allen het huis kan verwarmen
combi: cv-ketel die het huis kan verwarmen en warm water kan leveren
categorie

grove indeling van cv-ketels in vermogen bij 50/30 bedrijf*

categorie 1: tot 25 kW
categorie 2: 25-30 kW
categorie 3: >30 kW

vermogenmax. vermogen in kW bij 50/30 bedrijf*
combija: ketel kan warm water leveren, nee: ketel kan alleen maar huis verwarmen (solo ketel)
wachttijdtijd die de combiketel nodig heeft om om water met een temperatuurstijging van 30° C af te leveren (bij uitgang van ketel, niet aan kraan, want dit is afhankelijk van lengte en diameter warm water leiding)
CWComfort Warmwater klasse zie artikel
modulatieminimaal en maximaal vermogen ketel in verwarming (cv) 50/30 bedrijf*
stand-byvermogen in Watt die de ketel opneemt wanneer niet in cv-of ww bedrijf

*50° C aanvoer- en 30° C retourtemperatuur, indien de producent niet specificeert of het vermogen gemeten is bij 80/60 of 50/30, hebben wij aangenomen dat dit 50/30 is. Een enkele fabrikant specificeert het vermogen niet bij 80/60 of 50/30 maar bij een andere temperatuur, we hebben de gepubliceerde waarde integraal overgenomen alsof het 50/30 bedrijf is. Het betreft dus een indicatie van het geleverde vermogen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­