Wat houden de termen SV, HRww en NZ in?

nz keurmerk

De termen SV, HRww en NZ zijn "keurmerken" die een cv-ketel kan krijgen. Een cv-ketel die deze keurmerken krijgt voldoet dan aan specifieke eisen waardoor hij geschikt is voor bijvoorbeeld gebruik in combinatie met een zonneboiler. Tevens zeggen deze keurmerken iets over de kwaliteit van de cv-ketel en hoe milieuvriendelijk hij is.

SV

Het keurmerk "SV" staat voor "Schone Verbranding". CV-ketels met dit keurmerk hebben een hele schone (goede) verbranding en stoten daarom heel weinig kwalijke gassen uit. Dit is goed voor het milieu.

HRww

Een cv-ketel die het HRww keurmerk draagt is niet alleen zeer zuinig tijdens het verwarmen van het huis maar is dit ook bij het maken van warm water. HRww staat dan ook voor HR ketel met warm water. De cv-ketel die het HRww keurmerk draagt moet aan strenge normen voldoen wat betreft het zuinig omgaan met gas tijdens het maken van warm water.

NZ

Het keurmerk NZ staat voor Naverwarming Zonne-energie. Bij gebruik van een zonneboiler zal het water uit de zonneboiler niet altijd warm genoeg zijn. In dat geval zal de cv-ketel het reeds opgewarmde water uit de zonneboiler naverwarmen. Omgekeerd geldt ook: als het water uit de zonneboiler te heet is, warmer dan 63 ° dan zal de ketel, via een thermostatische kraan, dit bijmengen met koud water. Wil je een cv-ketel gebruiken in combinatie met een zonneboiler/zonnecollector dan moet de ketel voorzien zijn van de NZ keurmerk.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­